Studieverenigingen Sociologie

Elke universiteitsstad waar je sociologie kan studeren heeft een studievereniging of een faculteitsvereniging. Deze verenigingen organiseren allerlei interessante en leuke evenementen zoals lezingen, carrièreweken, filmavonden, excursies en nog veel meer! Ook voor de gezelligheid kun je (geheel zonder ontgroening) bij een studievereniging terecht.

 

Klik op het logo van een studievereniging naar keuze om naar de website van de vereniging te gaan en te zien wat er zoal te beleven valt.

Universiteit van Amsterdam

Korting op boeken, wekelijkse borrels, lezingen, feesten, filmavonden en natuurlijk het jaarlijkse liftweekend en de studiereis! Als lid van Sociologisch EpiCentrum (SEC) wordt je studie sociologie niet alleen interessanter, maar ook een stuk gezelliger!

Vrije Universiteit Amsterdam

Je hebt boeken en samenvattingen nodig om mee te leren, je gaat nadenken over je verdere carrière, maar je wil bovenal eerst een fantastische studententijd hebben. Deze drie dingen gaan bij faculteitsvereniging EOS hand in hand. 

Rijksuniversiteit Groningen

Sociëtas is in 1989 opgericht door een aantal actieve studenten. Zij wilden zich permanent inzetten om activiteiten te organiseren voor sociologiestudenten. Inmiddels is Sociëtas uitgegroeid tot een middelgrote studievereniging met circa 200 leden. Als lid kun je met korting aan onze activiteiten deelnemen en met korting je boeken bestellen.

Radboud Universiteit Nijmegen

Al 25 jaar speelt Studievereniging Den Geitenwollen Soc. een centrale rol in het studentenleven van de Nijmeegse sociologen. Dankzij de inzet van meer dan negentig actieve leden organiseert Den GWS door het jaar heen verschillende activiteiten. Formele activiteiten als aanvulling op de studie, zoals sociologisch relevante lezingen en verdiepende excursies, maar ook informele activiteiten om de cohesie onder de studenten te versterken.

Tilburg University

Studievereniging Versot is de studievereniging voor alle studenten en medewerkers sociologie van Tilburg University. Het doel van studievereniging Versot is studenten op een andere manier met elkaar en met sociologie kennis te laten maken, waardoor de studie net dat beetje extra krijgt. Al sinds 29 november 1989 organiseert Versot zowel ontspannende als studiegerichte activiteiten.

Erasmus Universiteit Rotterdam

Naast het organiseren van studie-inhoudelijke activiteiten, voorziet Cedo Nulli ook in carrière en recreatieve activiteiten. Hierbij valt te denken aan een Social Sciences Career Week, diverse reizen, borrels en interessante symposia. Daarnaast biedt Cedo Nulli studiegroepen aan die je voorbereiden op je tentamen en vertegenwoordigen we de student in de faculteitsraad en in diverse opleidingscommissies van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences.

Universiteit Utrecht

Usocia is er speciaal voor alle studenten sociologie op de Universiteit Utrecht. Usocia maakt het makkelijk om je medestudenten te leren kennen in een ontspannen omgeving. Er worden zowel ontspannende als studie-inhoudelijke activiteiten georganiseerd voor studenten van alle jaarlagen.

© 2017 by Landelijk Overlegorgaan Sociologie. Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon