Algemene informatie

Universiteit Utrecht

De studie Sociologie bestudeert de actuele maatschappelijke vraagstukken. Er wordt onderzoek gedaan naar criminaliteit, integratie en sociale netwerken. De kern van de opleiding is het vertalen van theoretische kennis in praktische oplossingen. Je kunt je op allerlei verschillende manieren oriënteren in het sociologische veld. Zo kun je een stage lopen om praktijkervaring op te doen of bijvoorbeeld een semester studeren in het buitenland. Daarnaast kun je met de 3-jarige bachelor Sociologie kun je kiezen uit een breed aanbod van masters van o.a. Sociologie, Psychologie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap.

 

VERBINDEN VAN THEORIE EN PRAKTIJK

Het unieke van het studieprogramma van Sociologie in Utrecht is de combinatie van theorie en praktijk. Je leert op een wetenschappelijke manier maatschappelijke vraagstukken te bestuderen. En je leert deze inzichten te vertalen naar onderbouwde adviezen, beleid en praktische oplossingen.

 

ONDERWIJS VAN TOPONDERZOEKERS

De Utrechtse afdeling Sociologie doet toonaangevend sociologisch onderzoek en staat bekend als een vernieuwend onderzoeksinstituut. Het onderwijs wordt verzorgd door zeer inspirerende docenten. Zij zijn allen belangrijke toponderzoekers op het terrein van de sociologie. Het wetenschappelijke niveau is hoog.

 

STUDEREN IN HET BUITENLAND

Bij Sociologie train je je vaardigheden in het begrijpen, spreken en schrijven van academisch Engels. De opleiding heeft diverse internationale samenwerkingsverbanden waaraan onderzoekers en dus jouw docenten deelnemen. Je kunt een tijdje studeren in het buitenland. De Utrechtse sociologiestudenten hebben bijvoorbeeld een uitwisselingsprogramma met de sociologieopleidingen in Keulen en Mannheim.

 

STUDIEVERENIGING USOCIA

De sociologische studievereniging Usocia organiseert verschillende ontspannende en studie-inhoudelijke activiteiten, zoals studiereizen, borrels en excursies. Je leert je medestudenten snel kennen en ook heb je meer contact met de docenten.

 

ERVARINGEN VAN (OUD)STUDENTEN

Lees ook eens wat onze (oud)studenten te vertellen hebben over hun opleiding. Wat vindt Andreas, die momenteel Sociologie studeert, van zijn studie? Of bijvoorbeeld Job, een oud-student van ons?

Eva heeft bij ons de bacheloropleiding Sociologie afgerond en daarna heeft zij de master Sociology and Social Research gedaan. Inmiddels is ze met een baan als PhD student begonnen aan een wetenschappelijke carrière. Hoe kijkt zij terug op haar studie?

 

HONOURS COLLEGE SOCIALE WETENSCHAPPEN

Zoek je extra uitdaging en wil je nóg meer uit je studie en uit jezelf halen? Het Honours College Sociale Wetenschappen biedt je een uitdagend driejarig programma met kleinschalig en interactief onderwijs om je te verdiepen, te verbreden en te ontwikkelen op je eigen vakgebied.

 

UTRECHT STUDENTENSTAD

Utrecht is een echte studentenstad met veel en divers aanbod op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd (UIT), op kamers gaanstudentenorganisatiescultuur en sport, en uitgaan in Utrecht.

© 2017 by Landelijk Overlegorgaan Sociologie. Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon